PSV Eindhoven – Dortmund: 02

HUbookmaker
február 20, 2024
30 Nézettség

Tippünk: PSV Eindhoven – Dortmund: 02

20.02.2024 21:00

Peter Bosz mindössze fél évet bírt ki a Dortmund kispadján 2017-ben, mielőtt a BVB illetékesei kirúgták. Akkor többek között a Bajnokok Ligája csoportkörében nyújtott sikertelen teljesítménye miatt szakadt meg a kötelék, ahol a Borussia az irányítása alatt lejátszott hat mérkőzésből egyet sem nyert meg. Más a helyzet a PSV-nél, ahová tavaly júliusban került, és statisztikailag ez a legsikeresebb edzői munkája.

Eindhovenben eddig 35 mérkőzésen edzősködött, és lenyűgöző 27-6-2-es mérleggel, 96:27-es mérleggel áll! Miután a PSV zsinórban háromszor végzett a második helyen a holland Eredivisie-ben, 17 győzelemmel egyenlítette ki legjobb szezonkezdetét, és tízpontos előnye van a második helyezett Feyenoorddal szemben. A csapat a Bajnokok Ligája csoportkörében is továbbjutott, ahová négygólos előnnyel lépett be az Arsenal ellen. A Sevilla és a Lens elleni meccseken egyenként négy pontot szereztek, ami elég volt a nyolcaddöntőbe jutáshoz, amelyben a PSV is bizakodó.

Haladó optimizmus van a Dortmundban is, amely megnyerte a halálcsoportot, maga mögött hagyva a PSG-t, a Newcastle-t és az AC Milant. A PSV-hez hasonlóan az első meccsét elvesztette a párizsiak kedvencének talaján, de aztán minden meccsén pontot szerzett, és hármat meg is nyert. A BVB egyébként sem áll olyan jól, mint a PSV. Miután a Borussia több alapember visszatérésével könnyedén, 3-0-ra legyőzte a Freiburgot, Wolfsburgban 1-1-et játszott, és az elmúlt három Bundesliga-fordulóban másodszor játszott döntetlent. Az előnye az utolsó Bajnokok Ligája-kvalifikációs helyért a Lipcsével szemben egy pontra zsugorodott.

A BVB azonban még mindig nem teljes, Sebastien Haller elefántcsontparti válogatottként tért vissza az Afrikai Nemzetek Kupájáról, csak éppen szintén sérült. Szintén hiányozni fog Donyell Malen, aki három éve éppen a PSV-nél lőtte le az eljegyzését Dortmundban. Támadásban kap lehetőséget Jadon Sancho, aki januárban összebalhézott a Manchester Uniteddel, és fél évre opció nélkül visszament kölcsönbe a Borussiához. Új állomáshelyén egyelőre hiába keresi korábbi formáját, öt kezdőben egyetlen asszisztot jegyzett.

Mire érdemes fogadni:

Mindkét csapat támadásban fogad, a PSV pedig még erősebb ellenfeleket tud a stadionjába terelni. A Dortmund azonban rendkívüli ellenállóképességről tett tanúbizonyságot a csoportban, nyertek Milánóban és Newcastle-ben, és Eindhovenben sem fognak kikapni.

Bizalom:

7/10

Ajánlott bukméker erre a fogadásra:

IVIBETFogadj a Ivibet-nél 100%-os bónusszal az első befizetésedre!!
Szerző HUbookmaker