Slavia Prága – St.Gilloise: győztes Slavia

HUbookmaker
augusztus 6, 2024
12 Nézettség

Tippünk: Slavia Prága – St.Gilloise: győztes Slavia

07.08.2024 19:00

Egy nappal a Sparta Praha után a Slavia a Bajnokok Ligája harmadik fordulójában lép pályára, és ha bejut a rájátszásba, akkor találkozhat José Mourihoz, aki az AS Románál történt befejezése után a szusszanysok potenciális riválisánál, a Fenerbahcénál talált új állást.

A Slavia tavaly híresen simán, 2-0-ra verte a Romát otthon, és szerda este is ugyanezt az eredményt vennék. A csapat azonban nem olyan csiszolt, mint a Szpartak, rengeteg játékos, köztük a védekező alapemberek, Staněk, Zmrzlý, Vlček is gyengélkednek. Mégis, három bajnoki forduló óta nem kaptak gólt. A védekezés rendben van, de a piros-fehérek támadásban nincsenek teljesen összhangban.

A Ceske Budejovice elleni 4-0-s hazai győzelem nem érme, a Dinamó szétesőben van. Amint a Slavia szervezett, futni tudó ellenféllel került szembe, máris gondjaik akadtak a gólszerzéssel. A Slováckóban gól nélküli döntetlent játszottak, Liberecben pedig csak Diouf példátlan bombájának köszönhetően nyertek 1-0-ra, Jested alatt sem mutattak sokkal többet.

Tomáš Chorý a Plzeňből történt vitatott átigazolása óta először kezdett az élvonalban, de az Eb-ről való visszatérése után nincs olyan jól, mint Ivan Schranz, Mojmír Chytil vagy Lukáš Provod. Trpišovský aztán teljesen elhanyagolja az elmúlt két bajnoki szezon gólkirályát, Václav Jureckát. Nehéz megtippelni, hogy a Slavia edzője esetében ki fog középen játszani.

A Saint-Gilloise egy év szünet után küzd majd a Bajnokok Ligájáért, miután tavalyelőtt a Glasgow Rangers ellen a 3. elődöntőben kiestek, 2-0-s hazai győzelem után aztán a visszavágón 0-3-ra elbuktak és nagy csalódást szívtak magukba. Időközben az Európa Liga negyeddöntőjét és a Konferencia Liga nyolcaddöntőjét is lejátszották, így a Slaviának nem lesz könnyű dolga.

De az Union is botlott már az új szezonban, a hazai Szuperkupa-diadal után 0-0-s döntetlent értek el a ligaújonc Dender pályáján. A Beerschot elleni hazai bemutatkozáson megjavították a hangulatot, de az új edző, Sébastien Pocognoli még a 3-1-es győzelem után sem volt maradéktalanul elégedett. A domináns első félidő (2-0) után a második félidőben lelassult a csapat, és úgy tűnt, hogy elfogyott az ereje.

Pocognolinak mindenesetre nélkülöznie kell a tavalyi szezon két legjobb góllövőjét, az algériai Mohamed Amourt, aki a német Wolfsburghoz távozott, és a svéd válogatott Gustaf Nilssont, aki a bajnok Brugge-hoz igazolt. Aggódik a hiányzók miatt a védelemben, ahol hiányzik két stabil angol kapus, Ross Sykes, Christian Burgess.

Mire érdemes fogadni:

A Slavia erős az édeni Európa-kupákban, és jobb ellenfeleket is legyőzött már, mint a Saint-Gilloise, akik nem harapnak úgy, mint otthon. Még ha nem is vannak csúcsformában, legalább egygólos előnyt fognak kiépíteni a visszavágó előtt.

Bizalom:

7/10

Ajánlott bukméker erre a fogadásra:

22BETFogadj a 22bet-nél 100%-os bónusszal az első befizetésedre!
Szerző HUbookmaker