Alcaraz C. – Djokovic N.: győztes Djokovic

HUbookmaker
július 13, 2024
15 Nézettség

Alcaraz C. – Djokovic N.: győztes Djokovic

14.07.2024 15:00

Míg a wimbledoni női egyes döntője meglepő szereposztással bír, addig a férfiak versenyének vasárnapi csúcspontja a tavalyi döntő várható és megrázó megismétlését kínálja, amelyben Carlos Alcaraz 4 óra 43 percig tartó epikus, öt szettes csatát követően 1-6, 7-6, 6-1, 3-6, 6-4-re legyőzte Novak Djokovicot, és elvette tőle a Grand Slamet.

A szerb tavaly uralta a másik három major-tornát, csak a wimbledoni trófea hiányzott neki, amelyet korábban hétszer hódított el. Idén még nem nyert Big Four-tornát, ami az előző tizenhárom évben csak neki sikerült, ami 2017-ben könyökműtéttel ért véget. Idén pedig a térdét kellett megműteni (meniszkuszszakadás), amely a Roland Garroson sérült meg. Djokovic azonban villámgyorsan visszatért, és bekötött térddel a tizedik füves Grand Slam-döntőjébe jutott.

Alcarazhoz képest több energiát is spórolt, három órával kevesebbet töltött a pályán. Öt párharcban mindössze két szettet veszített a második és a harmadik fordulóban, a negyeddöntőben pedig búcsúzott, miután De Minaur visszalépett. Az utolsó két meccsét Rune és Musetti ellen dominálta, és a pénteki elődöntőben csak kétszer veszítette el az adogatását.

A spanyol sokkal jobban megizzadt a döntőig vezető úton. A 3. fordulóban öt szettes csata után legyőzte Tiafoét, és mindhárom következő meccsén szettet veszített, bár a második szakaszban többé-kevésbé kontrollálta őket. Mindenesetre a tavalyi wimbledoni címvédéshez képest érezhető a különbség, egy éve csak két szettet veszített a döntőbe jutáskor, és sokkal szuverénebbnek tűnt.

Djokovics adogatása, ami füvön kulcsfontosságú, idén biztosabb, mint Alcarazé. A különbség elsősorban az első szervák sikerességi arányában van (82% vs. 72%). A szerb mindössze 14 bréklehetőséget engedélyezett ellenfelének és kilencszer veszítette el az adogatását, míg a spanyol 43 bréklabdát hárított el és 19-szer veszítette el az adogatását.

Mire érdemes fogadni:

A bukmékerek Alcaraznak kedveznek, de az összecsapásokban még mindig Djokovic (3-2, szettek 10-7, játszmák 95-79) van enyhe előnyben, aki vasárnap az All England Clubban a 25. major diadalát szeretné megszerezni, amivel felülmúlná az ausztrál Margaret Court eddigi csúcsát. Az esélyeket tekintve érdemes a szerbre fogadni. A mérkőzésre a BetBuildernél lehet fogadni.

Bizalom:

6/10

Ajánlott bukméker erre a fogadásra:

BETWINNERFogadj a Betwinner-en 100%-os bónusszal az első befizetésedre!
Szerző HUbookmaker