Törökország – Grúzia: dupla esélyes 0-0

HUbookmaker
június 17, 2024
21 Nézettség

Tippünk: Törökország – Grúzia: dupla esélyes 0-0

18.06.2024 18:00

A forróvérű törököknek és grúzoknak nagyon vigyázniuk kell. A cseh csoport nyitómeccsét Dortmundban Facundo Tello argentin játékvezető vezeti, aki 2022-ben egy mérkőzésen tíz piros lapot osztott ki – hetet a Boca Juniorsnak, hármat a Racing Clubnak.

A törökök csoportgyőztesként jutottak tovább Németországba, de a közelmúlt eseményei feledtetik a fergeteges kvalifikációt. A stopperek Söyüncü és Kabak, akik a kezdőcsapatban lettek volna, sérülés miatt nem lépnek pályára, míg a csatárok Ünal és Ünder ugyanezen okból szintén hiányoznak. Az olasz edző, Vincenzo Montella, aki a selejtezők vége előtt váltotta az elbocsátott Stefano Kuntzot, azonban van némi mozgástere, hiszen a Bardakci – Akaydin stopperduónak bizalmat szavazott a horvátországi bemutatkozásakor, és a törökök 1-0-ra megnyerték a döntő meccset.

Az idei bajnoki felkészülés azonban nem sikerült jól a törököknek, a főpróbán Magyarországon 0:1-re, Ausztriában 1:6-ra, Olaszországban 0:0-s döntetlenre, Lengyelországban pedig 1:2-re kaptak ki. Megerősítést nyert, hogy a csapatból hiányzik egy megbízható befejező játékos, a gólokat a második hullámban játszó játékosoktól (Calhanoglu, Güler) várják majd. A csapat a szurkolókra számíthat, Németországban nagy a török kisebbség, öt játékosuk az országban született. Másrészt ez nagy elvárásokat és nagy nyomást jelent.

Grúzia szó szerint kiharcolta az első nagy tornájára való kijutást. Egy elfuserált selejtezőcsoport után (4. hely) a Nemzetek Ligája adott nekik egy második esélyt egy további rájátszásban, amelyben maximálisan kihasználták a hazai környezetüket. A távozó sztár Napoli Kvaracchelija nélkül is 2-0-ra verték Luxemburgot, több mint fél órát emberhátrányban játszva, a Görögország elleni döntőben pedig gól nélküli döntetlen után büntetőpárbajban nyertek. A büntetőpárbajban a grúz csapat második sztárja, a kapus Mamardashvili brillírozott.

Quaradona és a Valencia kapusa a kulcsemberek a francia edző, Willy Sagnol csapatában, aki a csapat ultra-defenzív felállását írja elő öt 5-3-2-es védősorral. Most visszatér Németországba, ahol legjobb játékéveit töltötte a Bayern Münchenben. Grúzia mély védőblokkra épül majd, ne számítsunk nagyobb létszámban történő presszingre. De amikor Kvaratskhelia és a francia Met ágyús Mikautadze lőtávolságon belülre kerül, minden kapusnak óvatosnak kell lennie.

Mire érdemes fogadni:

Törökország az utolsó hét meccséből hatot elveszített az Eb-n, de a keddi, Grúzia elleni mérkőzésen mindenképpen nyerniük kell. A cseh csapat örülne egy pontosztozkodásnak, de egy döntetlen kettős esélyesként is jó opció lehet. Nem kizárt egy fogadás a sárga lapok nagyobb számára, vagy akár egy piros lapra sem.

Bizalom:

7/10

Ajánlott bukméker erre a fogadásra:

22BETFogadj a 22bet-nél 100%-os bónusszal az első befizetésedre!
Szerző HUbookmaker